utorak, 6. rujna 2011.

Tko, kako i zašto?

Tko?
Maretaši u Grapčevoj špilji
Pozdrav svima! Mi smo mlado planinarsko društvo, osnovano u siječnju 2010. g. u Veloj Luci (otok Korčula). Ima nas 50 - tak u velikom dobnom rasponu. U proteklom razdoblju našeg djelovanja organizirali smo mnoge poludnevne  i cjelodnevne izlete po našem otoku, dva jednodnevna izleta na Svetog Iliju (iznad Orebića), dvodnevni izlet na otok Hvar te nekoliko čišćenja starih puteva u našoj općini.




Marenda na Svetom Iliji
Kako?
Rad društva financira se isključivo od sredstava dobivenih prikupljanjem godišnjih članarina. Nadamo se da će u budućnosti i lokalna zajednica prepoznati naš rad, te nam kako moralno, tako i financijski pomoći u projektima koje smo zamislili. U predstojećoj godini želja nam je organizirati Opću planinarsku školu, uključiti što veći broj mladih u rad i aktivnosti društva, urediti i markirati staze po velolučkoj općini te organizirati što veći broj lijepih i zanimljivih izleta. 



Zašto?
Osmijeh broj 5 na Komu
Ljubav prema prirodi, planinama i ljudima ono je što nas spaja. Želimo nešto više za sebe i za našu zajednicu. Život na otoku je zaista jedna posebna priča. Istovremeno prelijepa i okrutna. Nadamo se da će naše malo društvo  živote mnogih naših članova učiniti bogatijim, smislenijim i ljepšim. No i svi koji posjetite naš otok, javite nam se. Pokušat ćemo vam pokazati one skrivene kutke, skrivenu povijest, skriveni smisao našeg otoka.