srijeda, 16. svibnja 2012.

OPŠ - Generacija 2012.


Predstavljamo Vam prvu generaciju veloluških planinara: Nina Cvitković, Ivan Kosović, Toni Šćepanović, Lena Marinović,  Sanja Gugić, Indira Mušić, Mirjana Šegota, Adriana Žuvela, Zvjezdana Mirošević, Nikša Žuvela, Dragiša Barčot, Vedran Vlašić, Bruno Mirošević, Ivan Tabain.
Navedeni se ovim putem žele zahvaliti svima onima koji su pomogli u realizaciji ove planinarske škole: Ranka Padovan, Mladen Mužinić Frfa, Vinko Prizmić, Darko Prižmić, Mario Tomašić, Josip Bucalo i troje neznanih junaka koje smo upoznali u Orebiću.

Dio maturanata

subota, 5. svibnja 2012.

Kao što Luky kaže: Hvala

Određivanje azimuta pred odlazak na brdo Kopila
 Naša planinarska škola se bliži kraju. U proteklih mjesec i pol dana poslušali smo mnoga zanimljiva predavanja, vježbali naučeno na terenu.  Preostaje nam još jedno predavanje, ispit i završna vježba pa da postanemo i službeno Planinari. No ipak je teško pričekati kraj a da se ne zahvalimo svima onima koji su do sada pomogli u realizaciji škole: Vinku Prizmiću, Darku Prižmiću i našoj Ranki. 



Mareta i mljetska bonaca
Nedavno održani Dani hrvatskih planinara na otoku Mljetu bili su jedinstvena prilika da se upoznamo i družimo sa članovima drugih planinarskih društava, kako onih iz susjedstva tako i onih iz udaljenijih krajeva. Mljet je ispunio sva naša očekivanja. Zaista je predivno šetati se čarobnim krajolicima nacionalnog parka, sretati ljude slične nama, družiti se i ćakulati.
Za organizaciju ovakva velika događaja potreban je ogroman trud i energija. Uzmemo li u obzir da čitav Mljet, na svojih malo vše od 1000 stanovnika, ima dva aktivna planinarska društva, tada realizacija ovakva događaja poprima još veći sjaj. No također je i velik uspjeh brojnost i duljina uređenih planinarskih staza. Hvala svim mljećanima za predivno provedena 2/3 dana. 
Slike: Mljet 
Naši domaćini

I kao šlag na kraju: 1. svibnja - Sveti Ilija. Poučeni dvogodišnjim iskustvom, ni u jednom trenutku nije bilo upitno gdje ćemo provesti taj  dan. Mala planinska livada opet je bila mjesto na kojem smo doživjeli lijepe trenutke. Ono što se pamti jest toplina ljudi koji su uvijek radili sve da se i mi osjećamo kao da tu pripadamo.  




Planino hvala i tebi što si nam i ovaj put bila sigurno utočište, što si nam otkrila svoje male tajne.