utorak, 12. veljače 2013.

Vrdovo (16. i 17. veljače)

http://img260.imageshack.us/img260/338/p1250078su2.jpg
Planinarski dom obitelji Vuković 


Planinska visoravan Vrdovo iznad Sinja mjesto je gdje ćemo, ako se ispune predviđanja norvežana, provesti dva lijepa dana. Plavetnilo našeg morskog okružja, zamijenit ćemo bjelinom planinskog krajolika. 
Doživljaji nekih drugih zanesenjaka 
  Koje sastojke je potrebno pomiješati da se stvore dva prelijepa dana puna smijeha, zadovoljstva i bezbrižnosti? Mi vam predlažemo sljedeće:
1. Ljudi otvorena srca (16 veloluških ljubitelja prirode, divni domaćini Dragica i Duško, dragi prijatelji Adelia, Saša, Dijana, Anica, Žana i Mrša, neumorni zabavljači klape Maestral);
2. Planinsko okruženje i nedirnuti snijeg;
3. Jedna zaboravljena osobna iskaznica.
Navedene sastojke pomiješajte na planinskoj visoravni Vrdovo (ovdje posebno naglašavamo važnost sastojka broj 3. zbog kojeg će granični policajci zabraniti ulazak u susjednu državu četvorici važnih aktera ove priče i pridružiti ih ostalima). Nakon miješanja smjese, pustite je da se diže, da buja okupana sunčevom toplinom. Kvasac vam nije potreban. Smijeh, veselje i pjesma učinit će tu smjesu ogromnom. I tako nakon dva dana dobit ćete nešto slično ovom:
 Hvala Ljubici na ideji i vrhunskoj organizaciji. Hvala Dragici (sigurno su postojale dvije jer ne znam kako bi inače stigla napraviti sve ono što jest) na sigurnom vođenju planinom i  vrhunskoj hrani. Hvala Nikši koji nas je sigurno doveo u taj planinski raj. Hvala neznanom graničnom policajcu koji je toga dana dosljedno obavio svoj posao. Hvala Dušku što je zajedno sa svojom obitelji upravo na tome mjestu odlučio nagraditi svoj dom i nesebično ga otvorio svima. Hvala jednoj luški, jednom bračaninu i jednom hvaraninu - članovima klape Maestral koji su nas pjesmom očarali. I na kraju hvala Majčici Prirodi što je stvorila to mjesto i u njemu jedan mali skriveni biser - špilju Bisernicu. Ako se nađete kraj uskog otvora te špilje, možda se ipak ne odlučite ući u nju. Nema veze, sjednite uz taj otvor i pričekajte. Možda iz njega iziđe netko koga niste godinama vidjeli, stari prijatelj. Čuda se događaju! 
Mareta na Vrdovu 
Sniježna mareta (slika naših dragih splitskih prijatelja)


 

Nema komentara:

Objavi komentar