srijeda, 21. ožujka 2012.

Mareta u zadnje vrijeme...



 ... je bila vrijedna. Vratimo se dva tjedna unatrag.
 Subota, 3. ožujka, Sveti Ilija (Gradac), oko 13:00 sati
18 maretaša, omamljenih sunčevim toplinskim zračenjem, uživalo je negdje u biokovskim vrletima. Sa toga se mjesta pružao drukčiji pogled od onog na kojeg su otočani naviknuti. Umjesto morskih valova, oko njih je bilo uzavrelo more kamenih vrhova i vrtača. Biokovski krš, slika se urezala u pamćenje.



Četvrtak, 15. ožujka, Zadružni dom  u centru Vele Luke, oko 20:30 sati
Baveći se nekom aktivnošću koja nas ispunja, motivira i čini sretnim, katkada nemamo vlastitih riječi da to sve opišemo, da definiramo smisao. Tada pomoć tražimo u tuđim riječima, tuđim pjesmama, tuđim stihovima. U njima se nalazimo, postajemo svjesni sami sebe.
U maloj toploj prostoriji te je večeri skupina „novopečenih“ planinara, pozorno slušala uvodno predavanje Opće planinarske škole (OPŠ). Riječi koje su upijali, nisu bile prazne, formalne. Bile su tople, bogate i nosile su bogato životno iskustvo. Te je večeri gosp. Vinko Prizmić mnogima od nas dao smisao.

 Subota, 17. ožujka, odmorište podno vrha Kom, oko 15:15 sati
Prvi izlet u sklopu OPŠ je u tijeku. Nakon prevaljene prve polovine puta, odmor smo potražili na balvanima malog odmorišta. Poneki lagani zalogaj vraća snagu. Smijeh vraća želju. I naš nas Rikardo dostiže.
Kolona se opet formira. Vrh je pred nama i prvi pečat u dnevniku planinarske obilaznice.

Nema komentara:

Objavi komentar